Mliečny rez Kinder

1. února 2012 v 10:30 | Jajika |  Moje keci
Na prípavu cesta potrebujeme:

10 vajec
250g kryštálového cukru
8PL teplej vody
100g roztopeného rastlinného tuku
375g hladkej múky
50-70g kakaa
1,25 bal. prášku do pečiva
1ČL prášku do perníka

Na prípavu krému potrebujeme:

12PL kryštálového cukru
2 bal. vanilínového cukru
250ml mlieka
1 bal. tortovej želatíny
0,5l rastlinnej šľahačky
250-500g jemného tvarohu

Postup prípravy:

Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek . Do väčšej dáme žĺtky s cukrom, keď máme penu hustú, postupne pridávame po lyžiciach teplú vodu, aby sa nám cukor v pene úplne rozpustil a došľaháme do hustej peny. Potom vmiešame aj roztopené maslo. Do peny postupne pridávame múku rozmiešanú s kakaom a s práškami do pečiva po častiach. Do tejto hmoty nakoniec metličkou zašľaháme sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme 10-15 minút pri 180 stupňoch. Špáradlom vyskúšame, či je už koláč upečený. Mierne vychladnuté cesto rozrežeme niťou na dve polovice, medzi ktoré natrieme krém.


Krém si pripravíme tak, že najskôr si necháme mlieko zohriať s cukrom, aby sa nám úplne rozpustil. Do teplého mlieka pridáme namočenú želatínu, ktorú sme predtým nechali v teplej vode asi 20-30 minút. Mlieko
miešame až do skoro úplneho vychladnutia na izbovú teplotu (bude celkom husté). Medzitým si vyšľaháme šľahačku, ktorú metličkou vyšľaháme s tvarohom a po veľmi malých častiach do šľahačky zašľahávame pripravené mlieko. Mlieko pridávajte naozaj po malých častiach. Po vyšľahaní hneď natrite na cesto, prikryte druhou polovicou a nechajte vychladnúť. Kto ma rád sladšie, môže si pridať ešte cukor.

Dobrú chuť!

Zdroj: urobsisam.topky.sk
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama